Programma

Programma Herfst/Winter 2019

Herfst: het  “we-gaan-weer-gezellig-naar-binnen-seizoen”, geniet van de veelheid aan kleuren en de prachtige materialen uit de natuur. We halen inspiratie uit de natuurlijke materialen in het bos, de rijke kleur van mos en bladeren met diepe, donkere groentinten en warme, aardse kleuren. Er staan weer diverse workshops op het programma, mooie creaties die zorgen voor sfeer, gezelligheid en warmte in ons huis! Verder is er een uitstapje naar “Wintermoments with flowers” in Kasteel Groot- Bijgaarden en   Brussel en zijn er schilderlessen . Tot slot sluiten we het jaar af met drie weken in Kerstsfeer!
We hopen dat er voor iedereen weer leuke workshops tussen zitten en dat jullie allemaal weer met veel enthousiasme inschrijven.

Op zaterdag 23 november staat de dagreis op het programma. We gaan naar “ Wintermoments with flowers” en Brussel.( zie onder).
De schildergroepen gaan eind september weer van start. Wilt u een keer een middag of morgen mee doen, dan bent u van harte welkom! De data staan vermeld hier onder .

Workshops:  Heerlijk het is Herfst !
• Week 40: Deze week wordt het atelier helemaal in herfstsfeer gebracht en gaan we van start met de workshops! Ik heb diverse nieuwe ondergronden gekocht waar we met allerlei herfstmaterialen iets moois kunnen maken!

• Workshop:  Boeket in een zelfgemaakt frame.
Nazomeren met een prachtig boeket in een zelf gemaakt frame. Deze basis kunt u opnieuw gebruiken om steeds weer verse bloemen in te zetten.
Datum: wo.mi en wo.av 2 oktober

• Workshop: Kurkschors opvullen ( 50x 22 cm)
In spetterende herfstkleuren gaan we een prachtig stuk kurkschors opmaken, hiermee halen we de warmte en kleur in ons huis!
Datum: do.mi. 3 oktober

• Week 41:  Happy Herfst! Workshops waar u een keuze kunt maken uit diverse onderwerpen.
Laat u verrassen door de ondergronden, oud hout, roest, industrieel, gevuld met mooie nazomer- en herfstschatten.
Herfstmaterialen zijn vaak lang houdbaar zodat u lang kunt genieten van uw creatie. Kom helemaal in herfstsfeer en doe mee!
Data: di.av. 8 oktober en wo.mi en wo.av. 9 oktober

• Week 43: Vegetatieve schikking in roestige schaal  Hier in verwerken we gedroogde zonnebloemstelen, groen hout en andere herfstmaterialen. In de stelen kunnen opnieuw bloemen gezet worden.
Datum: di.av. 22 oktober en wo.mi.23 oktober.

• Week 44: Nieuw frame!
De hoogte van dit frame is 70 cm. en de breedte is 13cm. (vorm van schildersezel) Met schors, takken en glasbuizen gaan we een ondergrond maken die we steeds opnieuw kunnen vullen. Modern en decoratief!
Datum: dinsdagmiddag 29 oktober

• Week 44: High Tea
Onder het genot van heerlijke hapjes in herfstsfeer en een uitgebreide thee of koffie maken we een leuke herfst bloemdecoratie. Totale workshop kost € 39,50  Heel gezellig en sfeervol!!
Datum: do.av 31/10  aanvang 17.30 uur!

• Week 46: Workshop krans met textielverharder!
Datum: dinsdagmiddag 12 november. Let op: we beginnen om 13.00 uur!
We gaan aan de slag met textielverharder en gaan een staande krans maken met verlichting. Met de verschillende decoraties wordt elke krans uniek.                                       Deze workshop kost €39,50

• Week 48: Adventworkshop
Datum: di.mi 3 december en wo.av. 4 december
Een metalen houder voor 4 kaarsjes vormt het middelpunt van onze advent schikking.
Een sfeervol geheel in afwachting van Kerst.

• Week 50/51: Kerst.
Wij zorgen weer voor een gezellig en sfeervol kerstatelier en u kunt weer een keuze maken uit een aantal prachtige kerstdecoraties. Geef u tijdig op, de workshops zijn snel vol!
Data:  wo.mi en wo.av 11/12,  do.mi en do.av 12/12,
di.mi en di.av.17/12, wo.av. 18/12, do.mi en do.av. 19/12 en vr.av. 20/12

Het lesgeld voor alle workshops bedraagt € 12,50. Dit is het lesgeld incl. koffie. De materiaalkosten
zijn afhankelijk van het onderwerp (ongeveer € 20,-/€ 25,-), tenzij anders vermeld!
De middagworkshops beginnen om 13.30 uur tot ongeveer 16.00 uur en de avondworkshops beginnen om 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur.
Er bestaat ook altijd de mogelijkheid om met uw eigen groep een workshop of high tea te houden, bijv. met collega’s, zussen, vrienden, familie. In overleg met u wordt dan het onderwerp en de datum gekozen. Is het een en ander niet duidelijk of heeft u vragen, belt u mij even. Liefst tussen 12.00-13.00 uur!
Workshop kado doen??  Ik maak  voor u graag een mooie kadobon!

 

Dagreis naar:  “Wintermoments with Flowers” en Brussel.

Op zaterdag 23 november gaan we naar “Wintermoments with Flowers”!
Op enkele kilometers van Brussel gaat de 23ste editie van Wintermoments with flowers door in het 17-eeuwse kasteel van Groot Bijgaarden. (voorheen Wintermoments in het Oud Sint-Janshospitaal  in Brugge). Het kasteel is de trots van de gemeente Dilbeek, op 7 kilometer ten westen van Brussel. Zijn oorsprong gaat terug tot de 17de eeuw. Het kasteel is omringd door een brede slotgracht en eeuwenoude beuken. Een vijfbogenbrug van de 17de eeuw overspant de site en brengt iedereen naar de ophaalbrug. Deze leidt de bezoeker naar het poortgebouw van de 15de eeuw. Het hoofdgebouw is opgetrokken in de Vlaamse renaissancestijl, met rode bakstenen en witte zandstenen. Dit evenement is ideaal om u te laten inspireren voor de woonkamer of uw tafel te versieren met prachtige decoraties, bloemen en verlichting tijdens de eindejaarsfeesten. Professionele bloemdecorateurs gaan hun uiterste best doen om de zalen van het kasteel om te toveren in feeërieke bloemcreaties.
Naast deze unieke creaties kan je een bezoekje brengen aan enkele shops en exposanten.    Er worden ook demonstraties bloemschikken gegeven door het team van Fleur Creatief. Alle verdere informatie kunt u vinden op www. wintermoments.be
Na de middag vertrekken we naar de stad Brussel waar u op eigen gelegenheid de middag kunt doorbrengen, u kunt gezellig gaan winkelen, een stukje cultuur opsnuiven en een hapje gaan eten.  De bus brengt ons naar de Grote Markt in het centrum. Gaat u mee?
We vertrekken om 8.00 uur vanaf de parkeerplaats van sporthal de Couburg in Koudekerke en zijn om ongeveer 21.00 uur  daar weer terug .
De kosten voor deze dagreis zijn: € 42,50 ( dit is het busvervoer, koffie met iets lekkers op de heenweg, drankje op de terugweg, de entree en een attentie voor de chauffeur).                    U mag introducés mee nemen.
Let op! U kunt zich alleen telefonisch opgeven! Wilt u het geld overmaken vóór 1 november op bankrekeningnummer:  NL08ABNA0510342442  t.n.v  P. van Keulen – Simpelaar   onder vermelding van : Wintermoments with flowers.

 

Schilderlessen in Atelier Flowers/ Herfst 2019

Aquarellessen/Ko Lijnse
Maandagmiddag: 30 september, 14 oktober, 28 oktober, 11 november, 25 nov.

Acryllessen/Lutske Strating ( www.lutskeschildert.nl)
Maandagmiddag: 7 oktober, 21 oktober, 4 november, 18 november, 2dec.
Dinsdagmorgen: 8 oktober, 22 oktober, 5 november, 19 november, 3 dec.
Maandagavond: 30 september, 14 oktober, 28 oktober, 11 november, 25 nov.

Het lesgeld ( incl. koffie,thee en iets lekkers) is €60,- per seizoen      ( 5 lessen).
De tijden van de lessen zijn:
Morgen:  9.30 -11.30 uur   Middag: 13.30 -15.30 uur  Avond: 19.30-21.30 uur.